Tilgang af stabil arbejdskraft styrker logistikvirksomhederne

Tilgang af stabil arbejdskraft styrker logistikvirksomhederne

Ny undersøgelse fra Descartes System Group og SAPIO Research viser en tydelig sammenhæng mellem virksomheders evne at fastholde deres medarbejdere og de resultater virksomhederne opnår

For nylig udgav Descartes Systems Group brancheundersøgelsen 'How bad is the supply chain and logistics workforce challenge?'

Den ser på, hvordan mangel på arbejdskraft påvirker virksomheder inden for transport, logistik og supply chain. 

Undersøgelsen viser at tre ud af fire virksomheder inden for supply chain og logistik oplever mærkbar mangel på arbejdskraft.

Og den viser, at der er en tydelig sammenhæng mellem, hvordan virksomheder formår at fastholde deres medarbejdere og de resultater virksomhederne opnår.

Nordisk salgschef hos Descartes, Lars Persson, kommenterer undersøgelsesresultaterne og fremhæver flere forskelle mellem forskellige erhvervskategorier.

Nordisk salgschef hos Descartes, Lars Persson.

- Nordisk salgschef hos Descartes, Lars Persson.Det er tydeligt, at virksomhedernes mangel på kvalificeret personale påvirker det økonomiske resultat, servicen over for kunderne og muligheden for at håndtere højsæsonerne på en god måde.

- Her skal virksomhederne inden for transport og logistik arbejde bevidst med deres rekruttering og have en agil tilgang til den skiftende efterspørgsel, der hersker på forskellige markeder, siger han.

Undersøgelsen blev gennemført i slutningen af 2023 i samarbejde med SAPIO Research.

I alt blev 1.000 personer, der arbejder inden for produktion, distribution, detailhandel, transport og logistik, interviewet.

Ud over respondenter fra Sverige, Norge, Danmark og Finland var der også deltagere fra flere europæiske lande samt USA og Canada.

Resultaterne viser, at det er virksomheder inden for transportbranchen og lagervirksomheder, der er hårdest ramt af personalemangel.

- På trods af den aftagende økonomiske vækst har den generelle opfattelse været, at manglen på arbejdskraft ville aftage de seneste år, men det ser ikke ud til at være tilfældet.

- Det bekræftes af, at 76 procent af de adspurgte angiver, at der er en betydelig mangel på kvalificeret personale, fortæller Lars Persson og fortsætter:

- Undersøgelsen viser også, at virksomheder inden for supply chain og logistik kæmper med at rekruttere kvalificeret personale. Denne udfordring vil også fortsætte fremover, forklarer Lars Persson.

Undersøgelsen kiggede blandt andet på personaleomsætningen. Resultatet viste, at andelen af virksomheder i transportsektoren med høj personaleomsætning steg fra 61 % til 65 %, mens virksomheder med lavere personaleomsætning oplevede et fald fra 61 % til 57 %.

I Norden (70 %) og Frankrig (68 %) var andelen af transportvirksomheden som var hårdet ramt af personalemangel, højere sammenlignet med andre regioner.

-hawin

Læs undersøgelsen HER

 

27/2 2024
  • Første spadestik til Boxits tredje afdeling i Odense

    Første spadestik til Boxits tredje afdeling i Odense

    logistikcentre ›Et byggeri på 13.000 kvadratmeter fordelt på fire etager er netop gået i gang på Drejebænken i Odense S. Odense er en af de byer i landet med størst befolkningstilvækst, og derfor har Boxit valgt at opføre deres tredje afdeling i byen.
  • Sådan øger ren luft produktiviteten i din virksomhed

    Sådan øger ren luft produktiviteten i din virksomhed

    logistikcentre ›SPONSORERET INDHOLD: Alle medarbejdere fortjener et rent, sikkert, sundt og behageligt miljø. Arbejdsmiljøet er en af de mest afgørende faktorer for produktivitet og forretningssucces. Forskning viser, at ubehandlet indendørs luftforurening på arbejdspladsen kan føre til dårlige arbejdsmiljøer, der skader medarbejdernes helbred og ydeevne. Det er ikke kun uacceptabelt, men skader også virksomhedens bundlinje, og det er blot en af mange skadelige virkninger af luftforurening
  • Verdion opkøber svensk last-mile byggegrund

    Verdion opkøber svensk last-mile byggegrund

    logistikcentre ›Den paneuropæiske investor, udvikler og kapitalforvalter, Verdion, fortsætter ekspansionen af sin nordiske forretning. Denne gang i form af opkøbet af en 50.000 kvadratmeter stor brownfield-grund i Malmø
  • Ny leder i Industri & Logistik-afdelingen hos Colliers

    Ny leder i Industri & Logistik-afdelingen hos Colliers

    logistikcentre ›Helle Andersen er udnævnt som leder af Colliers’ afdeling for Industri & Logistik i København. Med udnævnelsen markerer hun sig også som den første kvindelige af sin slags indenfor dette segment hos Colliers
  • Jysk har fået ny logistikchef

    Jysk har fået ny logistikchef

    logistikcentre ›Henrik Madsen kommer til Jysk med mere end 20 års erfaring. Undervejs har han lært betydningen af at sætte mennesket først
  • Der er rift om produktionslokaler i Nordjylland

    Der er rift om produktionslokaler i Nordjylland

    logistikcentre ›Lokaler til produktion bliver hevet ned fra erhvervsmæglernes hylder. Det går mere trægt med store lagerlokaler, som erhvervsmægler mener, man med fordel kan sektionere i mindre enheder
  • Støv på arbejdspladsen: Luftforurening kan skade både helbredet og din virksomhed

    Støv på arbejdspladsen: Luftforurening kan skade både helbredet og din virksomhed

    logistikcentre ›SPONSORERET INDHOLD: Et støvet arbejdsmiljø kan give problemer. Nogle kan mærkes på kort sigt, mens andre først kommer efter noget tid. Det kan påvirke dine medarbejderes helbred, din virksomheds præstation som helhed og dine kunderelationer. Her er, hvad du skal være opmærksom på
  • Normal ’onboarder’ pickere med Virtual Reality

    Normal ’onboarder’ pickere med Virtual Reality

    logistikcentre ›På detailkæden Normals nye lager i Hedensted palleterer plukmedarbejderne varerne undervejs på lageret, når de plukker ordrerne manuelt til butikkerne. Det kræver præcision og effektivitet. For at hjælpe nye lagermedarbejdere godt i gang med plukopgaverne har virksomheden derfor taget Virtual Reality i brug