Dagrofa lukker lageret i Herning

Dagrofa lukker lageret i Herning

Dagrofa Logistik lukker lageret i Herning. Omkring 100 medarbejdere står dermed til at miste deres job når det lukker d. 1. marts 2024. Lukningen sker som del af Dagrofas 'FremgangSammen' vækststrategi for at øge Dagrofa Logistiks konkurrencekraft i et benhårdt marked

- I et stærkt konkurrencepræget marked ser vi indad og sikrer, at vi styrker vores konkurrencekraft – nu og i fremtiden. Kort fortalt handler det om, at vi skal bruge det, vi har, bedre.

- Derfor har vi taget den tunge beslutning at lukke Herning-lageret. Fremover vil vi derfor servicere vores købmænd og eksterne kunder via vores to hovedterminaler i Vejle og Ringsted, siger Dan Kolding, administrerende direktør for Dagrofa Logistik.

Han fortsætter:

- Det er med tungt hjerte, at vi har skulle fortælle så mange loyale og dygtige medarbejdere, at deres nuværende arbejdsplads lukker. Flere har været hos os i mere end 25 år, og derfor gør det ekstra ondt. Nu fokuserer vi på at gøre, hvad vi kan for at hjælpe hver enkelt medarbejder bedst muligt videre, afslutter Dan Kolding.

Sådan omtaler Dagrofa nyheden på sin hjemmeside.

Her hedder det videre, at Dagrofa med strategien 'FremgangSammen' har en ambition om vækst og udbygning af butiksnetværket, hvorfor denne beslutning er en vigtig brik i at skabe fundamentet til et styrket og mere effektivt logistiknetværk for fremtiden.

Medarbejderne skal hjælpes godt videre
Ledelsen og HR fra Dagrofa Logistik vil være massivt til stede i den kommende tid og hjælpe alle medarbejdere, der står til at miste deres job.

Det er ledelsens håb, at mange medarbejdere fra lageret i Herning vil tage job på lageret i Ringsted.

- Vi vil arbejde aktivt for at hjælpe de afskedigede medarbejdere videre. Alle er i dag blevet informeret om beslutningen og deres fremtidsmuligheder – og ledelsen og HR er i den kommende tid til stede for personlig vejledning og støtte.

- Vi opretter jobbanker samt tilbyder træning i at skrive ansøgninger og CV. Vi gør en dyd ud af at hjælpe alle medarbejdere bedst muligt videre – også hvis det ikke skal være hos os, siger Dan Kolding.  

Udnytter kapaciteten og automatiseringen i Ringsted
Dagrofa Logistik kommer til at reducere de samlede omkostninger til logistiknetværket samtidig med at man øger effektiviteten på Ringsted-lageret, hvor det også er muligt at investere i og udnytte lageret bedre.

- Beslutning om at lukke Herning-lageret sker nu, fordi vi ønsker at handle med rettidig omhu og sikre, at vi styrker vores fremtidige konkurrencekraft overfor vores købmænd og eksterne kunder, så de og vi også kan drive en god forretning i fremtiden, siger Dan Kolding.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at der ikke er en finger at sætte på vores medarbejderstab i Herning. De har altid ydet en stærk indsats og været loyale medarbejdere med en høj arbejdsmoral.

- Det handler på ingen måde om medarbejdernes indsats – men om lageret og de store fordele, der er ved at have ét samlet lager. At det blev lageret i Ringsted, der blev valgt, skyldes udelukkende dets størrelse, stand og automatiseringsgrad, lyder det fra Dan Kolding.

Medarbejderne er informeret i Herning onsdag den 30. august, hvor ledelsen og HR var til stede. Dagrofa vil fortsat have ca. 100 administrationsmedarbejdere i Herning.

Lageret i Ringsted vil i 2024 ansætte et antal medarbejdere som led i den øgede drift.

-hawin

31/8 2023
  • Logistikudstyr til selv de barskeste miljøer

    Logistikudstyr til selv de barskeste miljøer

    lagerstyring ›Håndterminaler, der kombinerer touchskærm med tastatur og pistolgreb og en tablet, der kan betjenes med handsker eller fedtede fingre i alle temperaturer er blandt nyhederne fra Norris Print Tech A/S
  • Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

    Oracle Cloud SCM strømliner forsyningskæderne

    lagerstyring ›Nye logistikfunktioner i Oracle Cloud SCM hjælper kunderne med at øge synligheden, reducere omkostningerne, automatisere compliance og forbedre beslutningstagningen
  • Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    Lagersystem til smv'erne inspireret af puslespil

    lagerstyring ›Dansk robot-startup vil bygge et modulært og skalerbart lagerautomatiseringssystem som ikke kun er for de store virksomheder. De to jyder bag virksomheden Kasparium har nu fået en af pladserne i Teknologisk Instituts robotinkubator bevilliget af Odense Robotics StartUp Fund
  • Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    Peak Systems skal fordoble lagerkapaciteten i LYKO

    lagerstyring ›En af Sveriges førende online-vækstvirksomheder, har indgået et samarbejde med det nordjyske softwarefirma, Peak Systems, for at øge den automatiserede lagerkapacitet med mere end 100%
  • Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    Poul Hansen indgår partnerskab med Apport Systems

    lagerstyring ›Apport Enterprise optimerer Poul Hansens logistik og lagerstyring.
  • Tilpasningsdygtige løsninger  skaber vellykket  intralogistik

    Tilpasningsdygtige løsninger skaber vellykket  intralogistik

    logistikloesninger ›Et af hovedtemaerne på årets intralogistikmesse, LogiMAT 2024 er dygtig tilpasning. Akademikere, erhvervsfolk og fagspecialister taler om det i en række Ekspertfora. Og mange udstillere demonstrerer netop deres løsningers evner til at tilpasse sig både eksisterende og kommende logistik- og varehåndteringssystemer og -processer
  • Terminalen bliver til én stor scanner

    Terminalen bliver til én stor scanner

    lagerstyring ›Logistikleverandøren Dachser tager et skridt ind i fremtidens logistik ved at lancere den innovative @ILO-teknologi, der øger gennemsigtigheden og automatiserer scanningsprocesserne på terminalen, hos vejtransportfilialen i Hvidovre
  • Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    Descartes: Fire tendenser for logistik- og transportbranchen i 2024

    lagerstyring ›Lars Persson, nordisk salgschef hos Descartes, fremhæver fire tendenser, der vil forme logistik- og transportbranchen i 2024, og fortæller, hvad beslutningstagere kan gøre for at drage fordel af dem