Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

Stena Line vil styrke godstrafikken i Gibraltarstrædet

Det er ønsket om at ekspandere uden for Europa, der har fået Stena Line til at indgå en aftale om at købe 49 procent af aktierne i det marokkanske færgerederi Africa Morocco Link (AML)

AML har hovedkvarter i Tanger, hvor rederiet driver en færgerute mellem Tanger Med i Marokko og Algeciras i Spanien, og til sommer vil AML også lancere en ny højhastighedsrute mellem Tangier Ville og Tarifa.

Den første rute er åben for både fragtkunder og passagerdrift, mens den anden rute vil være rettet mod passagerdrift og tage imod gående passagerer og biler.

- Vi er altid på udkig efter nye forretningsmuligheder, der vil sikre os og gøre os konkurrencedygtige i det lange løb.

- Gibraltarstrædet er en strategisk placering for passagerer, der rejser mellem Europa og Afrika, samt global handel, og fragtmængderne i området forventes at vokse i de kommende år på grund af den positive industrielle vækst og internationale handel i Marokko, siger Niclas Mårtensson, CEO hos Stena Line, og fortsætter;

- Disse ruter, havnene og de omkringliggende industriområder er under udvikling og forventes at drive en sund vækst i fragtmarkedet i de kommende ti år. Det er et meget spændende område at kunne operere i.

Handlen skal godkendes af det marokkanske konkurrenceråd.

-hawin

9/4 2024